Login
Register
Начало
Понеделник, 26 Септември 2016 18:04

7 Организационни съвети за мазе

Написана от 

Ако се организира мазе, можете да избегнете цялото претрупване, съхраняване на вещите и да използвате оптимално вашето жизнено пространство. Мазетата са идеални за съхранение на сезонни дрехи, големи кашони и торби с багаж, консерви, хартия и допълнителни офис консумативи.

Ефективното съхранение в мазе осигурява лесен достъп до елементите, които трябва и да са поддържани в добро състояние за дълго време. Някои полезни организационни съвети за мазе са вписани именно тук в почистване на мазета и тавани.

Организирайте всички артикули за съхранение

Можете да използвате мазето да съхранявате трайни хранителни продукти като консервирани храни и сосове, както и зеленчуци като лук и картофи. Дръжте излишните офис консумативи като хартия и канцеларски материали в отделни зони.

Някои аксесоари за хартия, химикалки, моливи, тоалетна хартия, хартиени кърпи и тъкани са по-евтини, ако са закупени в насипно състояние. Организирайте всички тези елементи в зависимост от областта на приложението им. За предпочитане е да има отделна зона за съхранение на храните.

Група неща заедно

Дръжте офис хартия и документи спретнато и подредени. Семейни снимки могат да образуват друга група предмети. Канцеларски и малки офис елементи могат да бъдат групирани в една кутия. Дръжте хранителните продукти в килера.

Припаси в пластмасови или метални стелажи

За да защитите вашите вещи от вредното въздействие на вода, мухъл и плесен, избягвайте използването на дървени рафтове или картонени кутии за дългосрочно съхранение. Дърво и картон не са устойчиви на влага.

В случай на проблем с влага в мазето, тези материали могат да се повредят. Винаги си гарантирайте, че съхранявате вещите, които имат правилната циркулация на въздуха. Претовареното съхранение може да доведе до мухъл или плесен.

Използвайте етикети за контейнери

Достъпността е важна, когато става въпрос за мазе. Не си губете времето чрез съхранените на неща като в склад. Ключовете за подобряване ефективността на мазе, както и етикетите ще дадат яснота и подредба. Вижте за Извозване строителни отпадъци.

Вие можете лесно да следите какво се съхранява от минимално време и когато трябва да търсите. Уверете се, че вашите етикети са ясни и лесни за дешифриране в случай, че някой друг търси нещо в мазето.

Дръжте тежки предмети върху ниските рафтове

Никога не държи тежки предмети върху най-горния рафт. Ако се преобърне, някой може да бъде сериозно наранен. Избягвайте контакт на химикали или домашни почистващи препарати в долните рафтове. Малките деца могат лесно да получат достъп до тези елементи и да си навредят.

Използвайте наличните пространство под Стълби

Ако имате свободно пространство под мазето, такова трябва да се използва ефективно от всяка сграда или рафт за съхранение, както и да се държи спретнато. Вие също може да съхранявате големи предмети като багаж под стълбището.

Изхвърлете стари мебели, които вече не са нужни

С цел освобождаване на пространство за съхранение, трябва да се намали елементарното и да се подобри циркулацията на въздуха. Всичко излишно може да се даде на местна благотворителна организация или чрез фирма с хамали да се извозва.

Допълнително