Login
Register
Начало
Петък, 24 Март 2017 13:41

Обзавеждане като на кино - цветове, характерни за стила на Ню Йорк

Написана от 

Естествената светлина играе ключова роля в интериора на всеки дом. С нейна помощ може да се получи малко уединение, отвесно разположени завеси, нюанси в абсолютно неутрален цвят (бял, кремав или слонова кост), или алтернативно, завеси в по-дръзки тонове или Венециански щори, които регулират влизането на слънцето според необходимостта.

 

Целта е да се създаде съвременен и изискан, но в същото време много гостоприемен вид. За това не може да не успеете да реагирате и да добавите винтидж елементи. Те са характерни за стила на Ню Йорк. Такива елементи включват красива кожа на фотьойли, може в тъмни цветове. Може такива да са по-стари на тридесетте години, или етнически, с дърворезби или украшение с оригинален вид. Това допринася топлина на пространството. Ако пък имате стари мебели, които не са ви нужни, винаги може да потърсите ХАМАЛ.BG за извозването им.

След като сте пресъздадели подходяща среда (независимо дали това е на цялата къща или единична стая), следващата стъпка е изборът на мебели. За да се избегнете грешки в обзавеждане може да се вдъхновите от примера на съвременния дизайн: основни форми, които да бъдат почистени и с лакирани повърхности в матово или гланцово покритие, характеризиращи се с облицовки и детайли. Вижте за почистване и извозване от апартаменти и жилища: http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

Предвидете и по-големи и просторни дивани, фотьойли, шезлонги с кожени облицовки, различни столове в хармония с библиотеки, легло или спалня, диван и пр. В допълнение към не трябва да забравяте за дървените мебели, цветът, на който да е сгряваща топлина. Такава може само да смекчи, а в интериор може да допълните с глинени тухли по стените или греди на тавана. Номерът е всичко да играе добре с цветовете спазващи разнообразна палитра от бяло, кафяво, сиво, сребристо метално и бежово, както и умело съчетаване на тоновете на червено и синьо, заедно с бяло. Може дори да импровизирате с цветовете на американското знаме. Вижте фирма FORI.EU за почистване на тавани и мазета.

Какви са мебелите в стил Ню Йорк

Изборът на обзавеждане е много важен, защото сам може да направи разликата. За да обзаведете стая в Ню Йорк стила не може да пропуснете очевидни и явни препратки към най-важните символи на града. Сред тях са споменатите небостъргачи, Статуята на свободата, театрите и светлините на Бродуей, Бруклинския мост, Уол Стрийт, МоМа център парк.

Тези характерни черти наистина могат да бъдат извлечени с лекота навсякъде. Чрез притурка, или с помощта на различни орнаменти, разпръснати из къщата всичко това е постижимо и в българския модерен дом. Дори и на калъфките на възглавниците, пръснати смело по дивана, може да придадете нюйорктанско акценти с едно докосване на цвят. Такова може да вмъкнете в хола или директно върху леглата, може да украсите със снимки и картини, висящи по стените на 360 градуса. Такива могат да изобразяват метрото и енергичната атмосфера, вдъхновена от един от най-известните градове в света – този на Ню Йорк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Допълнително