Login
Register
Начало
Понеделник, 17 Април 2017 12:51

Правилник за цветовите комбинации в интериорния дизайн

Написана от 

Думата цветовите комбинации в интериорния дизайн е дошла от френски език и означава, декорация на вътрешното пространство. Точно поради тази дума "изкуство" в дизайна на помещенията е съчетание от комбинация, която прибягва до такъв метод за декориране на пространството, които може да създаде различни интериори - от консервативните до най-оригиналните. Пред да хвърлим поглед към тях, нека разберем за фирмите с услуги за:

 

DEPO.BG – почистване на апартамент;

EVRO5.COM – почистване на терени и дворове;

EVROSONDA.COM – ръчен сондаж за вода.

Какво ни дава цветовата комбинация - комбинирайте всичко: цвят на завеси с мебели, подови настилки и цветове за стените. Броят на опции зависи от вашето въображение. Най-често срещаният тип е комбинация от тапет. Така лесно могат да се следват и модните тенденции. Поради това можем да видим примерите на пазара, които са свързани помежду си не само с различни цветове или шарки, но и различни текстури. Те могат да бъдат представени във вече подобрен предварителен тандем, така че производителят ни предлага възможности за съчетаване на тези или други материали. Но това не означава, че трябва да се спазват стриктно, някои вече избрани опции, защото не всичко може да се предвиди. Въз основа на индивидуалните характеристики на стаята, можете да изберете най-подходящия за вас, като се взема предвид естественото осветление на пространството и неговите архитектурни особености. Експериментирането с тапет, можете да постигне следните резултати: тъмна стая в по-лек цвят. Използване на вертикални ивици, които създават височината на тавана визуално по-горе; Разпределяне на отделна стена и създаване на ефект на пространството зониране. Предлагаме да се вземат предвид принципите, които трябва да се съчетаят правилно с цветове в интериора.

Цветът на интериора и правилната комбинация - по някаква причина, при избора на материал за стените на първо място вниманието се фокусира върху структурата на материала. С избора на цветове няма да има никакви проблеми. Това е най-голямата грешка. Разбира се, ако вашата професионална сфера на дейност не е свързана с проектирането, думата "цвят" е връзката с основните опции. Такива са 5 водещи - това са жълто, синьо, червено, черно и бяло. И нюансите са представени само в два варианта - малко по-светли или по-тъмни от основата. Що се отнася до основните цветове, всичко е наред, но с нотки на по-сложна комбинация.

Модерният дизайн се използва активно от повече от 45 000 имената. Впечатляващо е, че се ползва с максимална лекота. Ако се питате кои са тези цветове – то това са всички нюанси разделени в две групи - студени и топли.

Има три основни принципа на съчетаване: от същия тип; един основен цвят към които се прибавят различни нюанси.

Хармония - спазване на общия баланс. Комбиниран цвят "температури" на два близки един до друг цвята; Контраст - използват обратния цвят. При изпълнението на интериора е по-добре да не се разчита на вкус и да се доверим на професионалисти. Тъй като съществува риск да се създаде пъстра атмосфера в стаята е добре умело да се проиграва всяка цветова комбинация.

 

 

 

Допълнително