Login
Register
Начало
Петък, 12 Май 2017 18:02

Автомобилни спирачки. Принципът на работа и поддръжка

Написана от 

Направихме необходимото нещо и дойде без никакви страхливци - Car Brake. Нека да обсъдим спирачките говорят колата и да видят как работят и функция.
Принцип на действие на спирачките на превозното средство

Прост принцип на действие на спирачната система. Шофьорът на действащи сили на педала на спирачката е в процес на брой устройства на спирачките на колелата, която действа от своя страна притиска спирачните дискове, накладки, и следователно да се спре въртенето си и по този начин превозното средство като цяло.


Работа, обезпечаване и паркинг: В идеалния случай, всяка машина е оборудвана с три спирачни системи. Паркинг - пощади, в случай на повреда на работните и паркинг.

приложения на работната група. Тя се състои от определен брой устройства за намаляване на водача, които дават възможност на скоростта до спиране. Той съдържа спирачки (дискове, барабан) главния спирачен цилиндър, бустер спирачка и контрола на спирачна сила. Плюс спирачна течност линия.

Използвани части на спирачките на колелата - този диск. Механизмът на спирачната пружина, разположена в съоръжение, което изисква повече канали в тялото и устройството за разсейване на топлината. Скоби дискова спирачка механизъм е разделена на фиксирана и променлива.

Когато фиксирана шублер използва, е неподвижно свързан с носител. Две бутала са подредени в корпуса на държача от двете страни на спирачния диск и се притиска към тях спирачните накладки, при което се генерира спирачен момент. Скоби и плъзгащи се диск с плаваща са разделени на т.нар Mark II. И при двата типа един или повече бутала действа върху вътрешната повърхност. подвижна тяло притиска втора скоба.

Тази система има няколко предимства: по-малки между ротора и пружината, така че този вид на седалката е подходящ, свързани с ниска или отрицателна протектора рамо; Отопление на флуида спирачка в отсъствието на захранващите линии намалени в близост на спирачния диск.

Допълнително