Login
Register
Начало
Събота, 04 Ноември 2017 16:54

Етични SEO практики

Написана от 

Когато става дума за добър бизнес, класирането на търсачките привлича както етичните, така и неетичните SEO практики. Отчитайки високите нива на конкуренция онлайн е добре да знаем, какви са етичните SEO практики и как могат да бъдат приложени за добри бизнес резултати:

 

Етично срещу неетично SEO

Както е случаят с всичко свързано с бизнес отношенията, преките пътища често се избират като средство с опозиционни компании, вместо да се възползват от по-етични практики. Докато се осъществи бърза корекция, винаги ще има място за неетични бизнес практики.

Какво е точно етичната и неетичната SEO (Search Engines Optimization) според фирма номер едно в бранша eXtremeSEO?

Бяла шапка SEO

Терминът "бяла шапка" се използва за описание на етичната SEO практика. Етичните методи са тези, които отговарят на указанията за търсещи машини или на приетия код за поведение на SEO. По същество, етичните SEO практики са онези, които се стремят да използват техники, които ще позволят на уебсайта и ще получат по-високо класиране в изтъкнати търсачки (напр. Google, MSN и Yahoo), както и увеличаване на трафика. Тези техники променят съдържанието на уебсайта по такъв начин, че да съответства на алгоритъма за класиране на търсачката. Общото правило за практиката на "бялата шапка" е, че ако методите за SEO, използвани от уебсайта, са очевидни за посетител, те се считат за етични. Ако не, има основание да се подозира скрита програма заедно със "скритите" техники за SEO.

Черна шапка SEO

"Черната шапка" или "спам" SEO техниките са точно обратното. Тези неетични практики се отнасят до манипулативни методи, които по пътя си към постигането на по-високи класации на търсачките. Тези методи не са предназначени да бъдат видими за обикновения посетител на уеб сайт и не отговарят на общия кодекс за поведение на SEO. Ако даден уебсайт е уловен за използването на практики и техники за "черна шапка", той може да бъде забранен от търсещите машини.

Етични и неетични SEO практики

Създайте различни връзки за всяка отделна уеб страница;

Уверете се, в информативното и подходящо съдържание на уебсайта;

Създайте входящи връзки, които да могат да бъдат рекламирани чрез социални медийни уебсайтове;

Актуализирайте уеб сайт с прессъобщения, статии и / блогове;

Упражнявайте достатъчно използването на ключови думи - това ще увеличи надеждността на уебсайтовете;

Бъдете внимателни да не обменяте връзки с уебсайт с ниско качество или такъв който съдържа неподходящо съдържание - това ще намали нивата на надеждност на уебсайтовете.

Избягване на неетичната SEO практика или за да се избегне използването на неетични SEO практики, трябва да имате предвид следното:

Скрит текст - бял текст на бял фон, използвайки изображения с текст зад него или с размер на нулев шрифт;

Скрити или незабележими връзки - те могат да бъдат направени в същия цвят като текста на съдържанието, използван или скрит със специални знаци, като тире;

Автоматизирани заявки - трябва да се търси разрешение от търсачките, преди да могат да се подават автоматични заявки;

Прикриване - съдържанието се предоставя на търсачките по начин, който не е очевиден за потребителя;

Запълване на ключови думи - твърде много ключови думи и / или скрит текст на уебсайт не много удобен за посетителите на уебсайтове;

Пренасочвания на Javascript - търсещите машини са насочени към друга уеб страница, различна от това, което се показва на потребителя;

Дублираното съдържание - страници, домейни и поддомейни, трябва да има уникално съдържание;

Използване сигурността - никога не трябва да се създават страници, при които може да се инсталира вирус, троянски кон или лош софтуер, когато страницата се отвори;

Трябва да се избягва и свързване с уебсайта, който търгува с връзки;

Важно е свързването със сайтове, които съдържат подходящо съдържание вместо колекция от връзки;

Филиални програми – плагирането на съдържание от другите или автоматично генерирано съдържание с висока гъстота на ключови думи може също да бъде опасно.

Като обобщение и след консултация с дигиталния пратньор eXtremeSEO можем да кажем, че всеки един уебсайт, използващ етични SEO практики, за изкачване на стълбата за класиране в търсачката е по-полезен. Етичните SEO практики могат да имат по-бавен период на възход, но резултатите са по-дълготрайни, отколкото ако се използва бърз набор от неетични методи. Етичните SEO практики осигуряват на уебсайта по-голяма достоверност и дават резултатите, които посетителите и потенциалните клиенти наистина искат. В дългосрочен план е много по-разумно да се използват етичните SEO практики.

 

 

Допълнително