Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Четвъртък, 14 Декември 2017 15:20

Интериорни идеи за малък коридор

Написана от 

Коридорът е онази част от стаята, която създава първото впечатление на обитателите. Не е чудно, че всяка домакиня иска този ъгъл да бъде уютен, функционален и удобен. Въоръжете се с няколко ефективни техники, които ще ви помогнат да оборудвате коридора. Започнете с наемане на фирма за почистване на тавани и мазета в София: http://xn--80aa7ac7b.bg/почистване-на-мазета-и-тавани-в-софия. 

 

Огледала за визуално разширяване на пространството

Отдавна е казано, че огледалото е първият асистент за визуално разширяване на малка стая. Малките коридори повече от другите стаи се нуждаят от това обзавеждане.

Огледала в коридора

Това може да бъде огледално платно от тавана до пода или средното огледало, при което е рационално да поставите шкаф, скрин, шкаф за обувки. Ако няма достатъчно място, този необходим обект, който увеличава пространството, може да бъде вграден в шкафа или да се окачи на вратата.

Цветово решение - изберете точното!

Дизайнът на малкия коридор трябва да бъде направен в светли цветове, което ще донесе усещането за лекота, перспектива и визуално разширяване на пространството. Той може да бъде син, бежов, светлозелен, розов и други ненатрапчиви пастелни нюанси.

Изберете малко по-тъмно подово покритие, но все пак избягвайте прекалено тъмните цветове.

Минимализмът - идеалният стил

Вътрешността на малкия коридор трябва да съдържа минимум подробности. За да избегнете непрекъснато объркване, не злоупотребявайте с декоративни предмети, стойки, вази. Изхвърлете отворените шкафове и закачалки по същата причина.

Опитайте се да скриете дрехи и оставете по-малки детайли като шапки, ръкавици, шалове. За всички обекти, помислете за вашето място.

Успешен избор на мебели

Избягвайте тромавите мебели. Вграденият по поръчка гардероб е най-добрият вариант. Той е много функционален и идеално спестява място. В допълнение към всичко, вратите му излизат успоредно на стената.

Ако коридора е твърде малък дори и за такива мебели, може да изберете ъглов шкаф. Не забравяйте за местата за съхранение: тук може да съхранявате сезонни неща, които рядко се използват.

Разбира се, ако такава възможност е реална, то е по-добре да се откажете от шкафовете в коридора и да запазите външният интериор на друго място. Но не всички апартаменти имат килер, така че трябва да зададете функциите на "килера" в коридора. Обърнете специално внимание на мястото за обувките.

Гардероби за преддверие                   

Изберете рафтова или конзолна маса за ръкавици, шалове, ключове, чадъри и други малки предмети.

Правилните източници на светлина

Осветлението играе основна роля в подреждане на малък коридор. В тази стая няма прозорци, така че този източник на светлина не е достатъчен.

Помислете за осветлението на огледалата. Лампи, малки фенери или свещи идеално допълват интериора, което ги прави наистина стилни и уютни.

Ако таванът е нисък, помислете за полилей. За високи - вариантът на окачване е подходящ.

Осветление в коридора

Като допълнителен светлинен източник можете да използвате прожектори.

Организатори за функционален коридор

Организаторите са вътрешни елементи, които правят пространството полезно. Те помагат за рационално организиране и разпространение на нещата.

Има много опции: различни кошници, кутии, чадъри, отделни рафтове за продукти за грижа за обувките. Не забравяйте за такива помощници, защото те могат значително да опростят живота.

Визуални ефекти

Не се фокусирайте върху факта, че входното антре е малко. Снимките на професионалните дизайнери показват, че дори най-малката стая може да бъде представена в благоприятна светлина.

За да визуализирате коридор по-високо, използвайте вертикални ленти, например, в тапета. Ако искате да разширите пространството - да имате покрития с отражателен ефект: огледалото, направено под формата на декоративна кърпа, матова боя по стените, елементи от лъскав MDF. С фирма за почистване на къщи всичко може да стане по-експедитивно.

Възползвайте се от нашите съвети и коридора ви в един миг ще изглеждат по-голям и по-удобен!

 

 

 

Допълнително