Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Четвъртък, 21 Юни 2018 12:09

Апартамент или къща Бояна – изборът на съвременния купувач

Написана от 

Щом веднъж се вземе решение за покупка на нов дом, всеки е изправен пред редица въпроси.

В избора на новият имот са казуси от вида – апартамент или къща Бояна, имот в друг квартал на София или в покрайнините на столицата; къща в страната. И, за да сме полезни с нещо и ние от Unique Estates, решихме да направим тема, в която да изтъкнем предимства и недостатъци от единия и другия имот.

 

По право хората могат да се разделят на три групи едните от тях не могат да си представят да живеят в „кибритена кутийка“, колкото и голяма да е площта на апартамента.

Вечните ограничения и съобразителността със съседи не им се нрави. Тези хора задължително избират само тип къща за свой дом.

Други хора са привърженици на „съвременният мравуняк“ или т.нар. жилищен блок. На тях не само им харесва да съжителстват с много съседи, но и само към това се насочват изключвайки варианта да обитават къща, та дори тя да е в Бояна.

Третия тип хора не са от консервативните или строго подчинени на предубежденията си от предходните две групи. Тези трети тип хора биха харесали да живеят еднакво комфортно, както в апартамент, така и в къща, както в центъра на града, така и в покрайнините и извън него, затова за тях къща Бояна ще е поредната екзотична есенция към щастлив и споделен живот с любимия човек.

Какво дава едното и какво дава другото жилище?

Към положителните черти на къща Бояна се отнасят – голям простор, дворно място, възможности за градина, открит басейн, барбекю, джакузи, беседка, гараж и куп още неща, в това число двойни бани, тоалетни, спални и т.н.

Голям плюс на къщата е, че винаги се строи на собствен парцел, а това предполага възможност за пристрояване, за рушене и издигане на нова и други реформи.

Към недостатъците за къща Бояна е споменем, големите разходи по поддръжка, почистване и грижи. И, както винаги има едно „НО“, така и тук няма как да имаме две добри неща, а и ако искаме по-добър статус и живот, то ще плащаме и повече.

За предимства на апартамента ще изтъкнем входната врата. Тя е връзката със света, но при затварянето й, напълно се изолираме от него. Апартаментите са в жилищни комплекси, а там винаги има детски градини, училища, паркове, търговски вериги и други. Никога няма да се чувстваме откъснати от света и всичко е така близо и около нас. Плюс на апартамента са малкото разноски по поддръжката му.

За недостатъци на апартаментите ще посочим ограничената площ, съобразяването със съседи, малки етажни, общи и други помещения; големите разходи за поддръжка по общи части, като покрив, асансьор, чистач за входа и други. Наред с всичко трябва да търпите среднощни купони, скърцане на легла от съседите и крясъци, а когато се затопли сезона започват чукане, рязане, рушене. Все някой е в ремонт.

Е, като заключение за всички къщи в Бояна си остава желана и търсена привилегия или на друго място, може и в някое селце, но си е голямо удобство.

За избор на къща може да се спрете на тези, които се намират в квартал само с къщи, имат добре изградена централна мрежа и инфраструктура.

Повече за тях вижте тук: www.ues.bg.

Допълнително