Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Сряда, 28 Ноември 2018 22:17

Освежаване на интериора с нови одежди

Написана от 

В разгара на лятото, предлагаме ти начин да освежиш дома само с малко средства и материали, общи шивашки умения, много креативност и да внесеш голяма доза настроение в интериора. Това може да стане като облечеш столовете в дамаска.

 

1.         Идея и мотивация - за целта помисли си сам, как ще зарадваш останалите членове на дома и как ще придаде съвсем нова визия на трапезарията, гостната или кухнята. Освен това ще улесниш живота си, защото вече няма да се налага да переш периодично оригиналната дамска на столовете.

2.         Материали – за всеки от нас хората облеклото е важна част от цялостната визия. Защо и столовете в трапезарията да нямат сви облекла, които да подменяш периодично. Така ще създаваш интересни, стилни и красиви визии на дома си всяка седмица, докато едните облекла се перат. За целта са ти нужни два десена плат, шивашки инструменти и цветни конци.

3.         Стъпки в изпълнението – като начална стъпка е важно да разчертаеш на шаблон размерите и формите на стола. С готовите вече шаблони нанеси промените върху самия плат, като внимаваш всички страни да паснат идеално с хартия и плат. С тебешир очертай, като очертанията се нанасят на опаката страна на плата. Следва сглобяване на парчетата и захващане с карфици, така, че да се получи калъф. Когато съшиеш частите за стола, може от едноцветния плат да изрежеш дълга лента, която да оформиш за панделка да прикачиш на облегалката на стола. За по-голямо удобство при съшиване на цялата калъфка за стола, остави отвори от двете страни на калъфа в частта между облегалка и седло. От там прекарай колана и завържи на гърба. Декоративна панделка може да подготвиш и за предната част от облеклото на стола, която, преди да съшиеш в долния край да вържеш на красива „джувка“. С подобно облекло няма как да не остане незабелязан и гостоприемен домът ти. Научете за изхвърляне на фотьойли и бюра.

4.         Какво още – интериора на дома е функционалност и естетика, а от теб зависи, как да включиш уменията и познанията си, за да направи чудеса в дома, та макар с подръчни материали. Не забравяй и, че столовете са водеща част от обзавеждането на някои помещения като кухня, трапезария, всекидневна, понякога и хол. С облекла за столовете ще предпазиш оригиналната дамаска от изгаряния на слънце, заливане с различни течности и храни, както и ще създаваш всеки път ново излъчване, чрез твоето творение – представително облекло за стол.

 

Допълнително