Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Четвъртък, 06 Декември 2018 12:59

Как да създадем дизайн и простор в малката кухня

Написана от 

Поставянето на всичко, от което се нуждаете, на няколко квадратни метра, а след това разчистване на затрупания стар гардероб не е лесна задача. Но тя има тон на решения.

 

Изберете оформление

На първо място, е необходимо да се определи местоположението на работните помещения и местата за хранене. Има няколко опции.

Линеен метод

Подходящ за правоъгълни кухни. Работната зона се простира по протежение на една стена - тази, към която са свързани всички комуникации. На другата стена можете да поставите маса.

Двоен ред

Работната зона е разположена по продължение на две успоредни стени. Това също е чудесен вариант за разширени пространства. Тук предвидете, че може да няма достатъчно място за вечеря.

U-образна

Разположение, което изстисква максимално пространството. Работната зона заема почти целия периметър на стаята, оставяйки малък пластир в средата.

L-образна

Един от най-добрите варианти за малка кухня. Осигурява сравнително голяма работна площ и оставя място за хранене.

Студио

Ако има малко пространство, може да прибягвате до радикални мерки и да разкъсате стената, като комбинирате кухнята с друга стая (обикновено хола). Масата за хранене в този случай би била подходяща да се измъкне от кухнята, оставяйки само работната площ на нейната територия.

Изберете мебели

Преди да започнете с внасянето на нови, не забравяйте да се отървете от всички стари мебели и вещи. За цени за изнасяне на стари вещи от жилище, потърсете екипи, които предлагат такива изгодно и разумно.

Една малка стая не трябва да бъде претоварена с масивни мебели. По-добре е да се даде предимство на светлината и компактните опции.

От голямата маса за хранене също ще трябва да се откажете. Оптималната замяна за нея е сгъваема, прибираща се маса или бар.

И, разбира се, трябва да обърнете внимание на творческите инженерни решения, които пестят място.

Допълнително