Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Четвъртък, 14 Февруари 2019 17:23

Тайните на Пепеляшка: изхвърляне или обновяване

Написана от 

От деня на сватбата, от някоя годишнина или друг важен момент в живота, скъпите сервизи са се понатрупали в дома.

Често се случва така, че да загубят добрия външен вид, въпреки че почти не сте ги използвали.

 

От obshtini.com ни предоставиха някои полезни съвети за това как да върнем живота на някои стари неща. Ако и вие искате да навлезете в тайните на Пепеляшка, продължете да четете:

Ако все още не сте открили начини да възобновите пожълтелия емайл на саксии, вази и японска керамика, предлагаме ви тези полезни съвети

Истинските кухненски феи знаят, че дълготрайност и външен вид зависят от качеството на съдовете.

Емайла се разваля - изгоряло дъното и стените пожълтели отвътре - всичко това кара да се хвърляме нещата в кофата за боклук и да купуваме нови. Но здравият разум не позволява, затова прибягвам до методите старата баба. С тях чиниите отново са в перфектно състояние.

Използвайте оцет: Поставете ръкавици и натрийте стените и дъното на тавата - както вътре, така и отвън. След 30 минути се измива с топла вода.

Утайката на кафене: Перфектно премахва жълтите петна и затъмняването на емайла. С нея трябва внимателно да избършете затъмнените места. След това изплаквате с хладка вода.

Сол и сода: Това е може би най-често срещаната рецепта. Може да използвате по различни начини - тези съставки действат като абразивен материал и перфектно почистват тенджерите от мащаб и потъмняване. Но, за да се придаде емайлиран блясък, е необходимо, след почистване със сода-солеви разтвор, да се пусне през обикновен почистващ препарат или алкохол.

Белина: Да, обичайната белота работи чудесно на лек емайл, връщайки се към предишния привлекателен външен вид. За да работи композицията, трябва да “потопите” за няколко часа. Съотношението на разтвора е около 1 до 10 с вода.

Ябълки и лимони: В комбинация с тях може да избършете външната част на тенджерата с шкурка от ябълка, може да сварите концентриран компот от ябълка в тенджерата или да обелите с лимон. "Витаминният" продукт не само е полезен за здравето, но и в хигиенизирането.

Сапунен разтвор: Можете да го приготвите от един сапун за пране, като го триете в половин литър вода. Това ще доведе до дебела маса, която трябва да се остави в тенджерата през нощта - по този начин въглеродът отвътре ефективно се почиства. И ако поставите дъното на съда за през нощта в същия концентрат - на сутринта ще бъде много по-лесно да се чисти!

Ако тези съвети не ви помогнат, винаги може да замените съдовете и прибори с нови. Научете и как да поръчате извозване в Столична община.

Допълнително