Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Вторник, 10 Март 2015 13:27

Искате ли пуканки? Избрана

Написана от 

Киното отдавна е преминало границите, които го отделят от реалния живот. Ако се доверим на един слоган, който преди време беше сложен в една от най-популярните музикални телевизии:„вярвайте в това, което ви поднася киното”, тогава би станало доста интересно.

Днешното кино черпи своите идеи от многопластовия реален живот на мечтателите. Преди няколко десетилетия филмите, които биваха създавани, носеха белега на класическите литературни произведения, оставили значителна диря в изкуството. Сега киното е базирано на реалността, а както знаем, тя е доста по-трудна за приемане от фикцията.

Съвременните филми са базирани на реални случки и герои, както и на модни за последните години книги. Това е доста добре посрещнато от масовия зрител. Всъщност, хората търсещи „хляб и зрелище”, откриват именно в съвременните филми, своята истина за живота около тях. И, ако съвременното кино ще бъде като студена пица за бъдещото поколение, все пак има филми които маркират определени тенденции със своята поява. Това са, предимно европейски филми или поне такива, в които европейското участие е значимо.

В съвременното кино се наблюдава голямо противопоставяне, между европейските идеи и изкуство от една страна и Холивуд – от друга. Много влиятелни американски актьори са запленени от многопластовото европейски кино, като създават някои от шедьоврите на съвременното кино, именно в Европа, с европейски продуценти и режисьори.

За някои киномани холивудското кино е като лесно смилаем продукт, не случайно те го определят, като още един вреден навик, подобно на заведенията за бързо хранене. Така че, ако искате забавно и леко кино, изберете си някой американски класически трилър или екшън. За европейското кино се изисква, преди всичко състояние на духа, нещо като съ-творческа нагласа.

Ако искате, все пак, пуканки, трябва да знаете, че в Европа те не са със същия вкус, както в някой американски кинотеатър.

Още в тази категория: Анимационно кино за всички »

Допълнително