Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Вторник, 10 Март 2015 13:28

Анимационно кино за всички Избрана

Написана от 

Ако си мислите, че вашето дете прекалено много гледа анимационни филмчета, нека ви успокоим – повечето деца го правят. А и не само те.

Доста се спори по въпроса, доколко са полезни анимационните филми, но сякаш надделява мнението, че те по-скоро стимулират въображението на зрителя. Има, не малко хора, които предпочита да гледат, именно анимационно кино. То е по-различно и дори забавно. Днес много трудно може да се определи един филм, за каква точно възрастова група е предназначен. Границите между отделните зрители се размива, като тези филми могат да носят послания, както за подрастващите, така и за техните родители.

Наложените, в последните десетилетия, анимационни филми имат своите верни фенове от всички възрасти и страни. Всички ние сме запленени от рисуваните герои, които преживяват фантастични приключения, размишлявайки по-скоро като възрастни за техните случки, дори и за живота, който ги заобикаля.

Днешните анимационни филми, както и техниките, използвани за направата им, са залегнали в основата на много игрални филми. Фантастичните сюжети преминават границите между игрален и анимационен филм. Като пораснали деца, дори и ние се възхищаваме на такива приказни герои и филми, като Хари Потър или поредицата „Властелинът на пръстените”.

Анимационното кино е добър начин да се откъснем малко от доста черно-бялото ежедневие, което ни заобикаля. Филмите не носят трагизма или пошлостта на голямото кино, като за сметка на това са доста поучителни и занимателни. Добрите анимационни герои внушават определен начин, по който се осмисля живота. Всичко това доставя наслада, както за малките деца, които гледат по един начин на своите герои, така и за възрастните зрители, възприемащи филмите по съвсем друг начин.

В крайна сметка гледането на анимационен филм, заедно с вашето дете, е като съзерцаването на картина от Роршах. Всеки вижда нещата по определен и различен начин.

Допълнително