Login
Register
Начало
Четвъртък, 12 Ноември 2015 12:19

Как да развием чувството за хумор у децата не само на парти

Написана от 

Полезно е да обърнем внимание на хумора у детето, не само заради добрите взаимоотношения на хлапето и връстниците му, но и от здравословна гледна точка. Децата трябва да са весели и позитивни, не само, когато има повод за детско парти, но и във всеки един момент.

Според някои чувството за хумор е вродена дарба. Други смятат, че и най-големият сухар може да бъде научен да се весели, стига да има желание, търпение и добър треньор.

Според италиански психолози чувството за хумор се възпитава от най-ранна детска възраст и е една от важните характеристики и един от ценните уроци, които родителите са длъжни да предават на децата си. Ако вие не знаете, как да заложите тази черта у вашия мъник, потърсете забавления и игри в детски клубове.

Защо е важно детето да има чувство за хумор – хората с чувство за хумор са почти винаги позитивно настроени. Те са по природа оптимисти и гледат по-ведро дори в трудни ситуации на живота. Такива хора, рядко изпадат в депресии и натоварват много по-малко психиката си. Всичко това се отразява здравословно на израстването на детето.

Чувството за хумор помага за – справяне в много, ежедневни ситуации, решава по-бързо задачите и дава възможност да бъде открит елемента на удоволствие. Не на последно място остава и въпросът за популярността. Всички харесват усмихнатите хора. Такива знаят как да пускат шеги и да приемат с усмивка, поставените пред тях задачи. Това според италианските учени е достатъчна предпоставка, за да се работи в тази насока и да се възпита чувство за хумор у детето. Ако вие нямате време или гледате по-реалистично на някои аспекти от живота, винаги може да посеете семката на хумор у детето, като му пускате да гледа забавни анимации, комедийни сериали и предавания за децата. Там винаги има много смях и настроение. Малчуганите обичат да забавляват околните, така, че не след дълго това може да се отрази и за подобряване на вашето настроение.

Децата се научават дори как да забавляват връстниците си. По време на детски рожден ден в Ивайла, сами ще се убедите как вашето дете е калило характера си и придобило увереност в училище, пред приятелите и знае как да убеждава в своите качества. Научете повече почасово гледане.

Допълнително