Login
Register
Начало
Сряда, 02 Декември 2015 17:28

Най-старата хранителна добавка, позната по света

Написана от 

Навярно сте чували за рибено масло. Освен много полезно, то е популчрно и защото регулира храносмилането, укрепва костите, изгаря мазнините, ограничва възпалителните процеси, ускорява метаболизма и засилва имунитета.

Това е най-старата популярна по целия свят от всички hranitelni dobavki. Тя се приемала като допълнение в храната още в миналото, когато самите храни са били достатъчно здравословни, хранителни и полезни, а жизнената среда била далеч по-малко замърсена.

Най-важна съставка на рибеното масло е Омега 3 мастни киселини. Известно още като добрите мазнини, лекарите го препоръчват смело за консумиране 3 пъти в седмицата.

Хранителни добавки срещу заболявания – омега 3 мастни киселини намаляват симптомите на остеопороза, спомагат за поддържане на костната плътност и са като лек при възпалителни процеси. С тяхна помощ може да се избавите от болки в кръста, стави и кости, в резултат на някои заболявания, възраст или прекомерна физическа активност, в т. ч. натоварвания в тренировките и спорта.

Хранителни добавки за тренировки – всеки тренират е наясно, че за да се освободи от токсините в тялото, трябва да приема достатъчно антиоксиданти, да спортува и да се храни правилно. Набор от aminokiselini ще допринесе за повече жизнена енергия и справяне с някои фактори на околната среда.

Хранителни добавки за маса – преди да разберете повече за тях, научете какво е креатин. С подходящия прием на хранителни добавки може да се постигне максимума от изхвърляне на води, изгаряне на мазнини, изчистване на мускулна маса. За всичко това помага както пълноценното хранене, така и правилния набор продукти.

Хранителни добавки за изгаряне на мазнини – протеинови храни

Хранителни добавки за здраво сърце – от изследвания станало ясно че омега 3 намалява риска от сърдечни аритмии, понижава нивата на триглицериди в кръвта и намалява растежа на атеросклеротични плаки.

Допълнително