Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

Вторник, 17 Март 2015 11:14

Най-популярните филми с природни бедствия

Написана от 

Навярно и вие обичате киното, като всеки съвременен човек, затова и спирайки се на тази ваша слабост нека се потопим в едни от най-вълнуващите филми на всички времена.

Предвид факта, че в 21-ви опасността от глобално затопляне нарасна екстремно и предвид някои статистики, които сочат, че с 50% повече удари от мълнии се дължат именно на глобалното затопляне. Вземайки предвид тези факти, само през изминалото десетилетие филмовата индустрия наблегна осезаемо на филми отразяващи природни бедствия. И въпреки, че в по-голяма част от фантастиката в тях е силно застъпена, нека хвърлим поглед над реалните неща, които представят тези филми. Кое ги прави така популярни и какво да очакваме в бъдеще и реалността. Дали могат някои от цунамитата, космическите астероиди или природни стихии да „пометат“ някои ден земята ни или това е само плод на фантазиите на кинематографи, режисьори и продуценти остава само да догатваме. За това как да допринесем това да не е част от реалността ни един ден полезна информация може да добие всеки. Ето и най-добрите филми на всички времена, отразяващи  природни бедствия или апокалипсиси са:

Явлението (2008) – този филм, освен дразнещ начин за изпращане на съобщение към публиката е и добра предпоставка за размисъл. Той е интригуващ,  а в него по странен начин е представено как изведнъж, светът е нападнат като терористична атака.

2012 г. (2009 г.) - този филм е базиран на разказите от календара на маите и "края на света". Джон Кюсак трябва да оцелее сред земетресения и цунамита, а сред възможността е и идеята за "ноевия ковчег".

Вулкан (1997) – става дума за един пренебрегва вулкан в средата на Лос Анджелис, а Службата на управление на извънредни ситуации трябва да пристигне и да отклони потока от лава далеч от града. Това определено е голям филм, който връща страха от вулкани и страхотни изпълнения.

Невъзможно (2012) – базиран е на основа на опустошителното цунами 2004, което удари Тайланд. Филмът проследява животът на семейство на Коледна ваканция, когато бедствието връхлита. Семейството е разкъсано на парчета, и всяка държава трябва да остане силна, за да оцелеят и да имат вяра, за да се намери един с друг. В главната роля Наоми Уотс е номиниран за Оскар.

След утрешния ден (2004) - този филм се спира над някои научни хипотези за глобалното затопляне и последиците за хората на планетата. Торнада удрят в Лос Анджелис, а огромни градушките засипват Европа. Светът преживява катаклизъм, а климатичните промени водят до нов ледников период.

Армагедон (1998) – някои критици определят този филм за най-добрият, пресъздаващ катастрофа на света. Напрежението в него расте с всяка изминала минута и много трепети, вълнения и красиви сантиментални моменти държат зрителя в плен до последно.

След краткия целия списък с популярни филми на всички времена, пресъздаващи ужасяващи ситуации, природни катаклизми и феноменални развои, едва ли някои би останал равнодушен към последиците от замърсяванията на околната среда. Време е всеки да се погрижи за природата и това може да стане като начало с разумното изхвърляне на опаковката от пуканки или 3D, очилата на излизане от киното, на отредените за рециклиране места. При повечко желание и отдаденост за природата може да научите и за нещо ново, като например бусове за скрап.

Допълнително