Login
Register
Начало

Фешън Калърс - Елегантни Поли

water_spirit

water_spirit

За да се представите добре, понякога е необходимо, само да подходите с необходимата положителна нагласа. Нерядко, дори и да изглеждате перфектно или да действате, според установените правила, не е достатъчно, за да направите нужното впечатление. Правилата на живота, определят задълженията за предварителна подготовка, била тя и само емоционална, за успеха на всяка дейност, свързана с представянето ви. Това важи, до голяма степен и за управлението на автомобила, по пътищата на страната. Превозните средства и тяхното шофиране изискват определена грижа, която трябва да бъде неотменима част от бита на обикновените водачи.

Поддръжката на колите е нужна, не само, за да се гарантира определена безопасност и комфорт, по време на пътуване, но и може да подейства стимулиращо за шофьорите, които могат да почувстват положителния аспект на подобна грижа, най-вече, заради своето самочувствие и самооценка. Всяка добре поддържана кола е повод за завист, от страна на обикновените минувачи и редови шофьори, към собствениците на съответните превозни средства. Зад всеки добре поддържан автомобил стоят неимоверните усилия на техните водачи, които са превърнали всяка отделна профилактика в своеобразно изкуство, характеризиращо манията, наречена автомобилизъм.

За всяка дейност, свързана с превозните средства се изискват технически умения или съответните инструменти и аксесоари, гарантиращи положителния изход на евентуалната профилактика. Качествените аксесоари, способстващи за надеждната грижа, се предлагат в повечето оторизирани търговски обекти за авточасти, разположени, в по-големите градове на страната. В тези магазини, всеки шофьор ще намери, не само основните автомобилни елементи, които определят и представянето на превозните средства на пътя, но и доста по-специфични продукти, като хромирани капаци за огледала Audi A3/S3 09/96 - 08/00, гнездо за мини предпазители с капак и др., без чиято помощ, едва ли била успешна, каквато и да е поддръжка на колите. Все пак, широката гама от артикули, характерни за подобни търговски обекти, се разпростира и до различни стоки, определящи и подпомагащи дейността на хората, когато става въпрос за битови или стопански задължения.

Когато пътувате, едва ли има повод, който да ви изкара от вашата зона на комфорт. Но, въпреки, че повечето автомобилисти са прекалено сигурни, в своите умения и знания, много малка част от тях се замислят за последиците от евентуална повреда, по време на път. Именно това е причината за много инциденти по шосетата на страната, както и за тревожното очакване у част от хората на помощта, която дебне от всеки ъгъл на магистралата. За да не се превърна пътуването ви в нескончаем низ от тревоги и очаквания, може би е време да пристъпите към съответната грижа за автомобила, която би ви гарантирала известна доза сигурност и комфорт, без значение от вашата дестинация.

Съвременните производители на превозни средства изпиват сладостта на новите върхове, които им предостави икономическата криза. Тя редуцира, до минимум, нелоялните търговски практики, изповядвани от някои производители, като на гребена на вълната, що се отнася до ефектите от производството на продукти и от тяхното предлагане са … потребителите. Именно клиентите са основен фактор, когато говорим за търговските практики, които засегнаха и автомобилната индустрия. Новите модели автомобили, никога преди това не са били толкова ефективни и практични. Съвременните превозни средства се отличават със своята екологичност, икономичност и сигурност, което гарантира засилването на потребителския интерес към тях.

Независимо от новите търговски условия и модели автомобили, които определят вкусовете на милиони хора по света, поддръжката на превозните средства си остава неотменима задача, която е дело, изключително на самите шофьори. За да осъществят, обаче, качествена поддръжка, автомобилистите се нуждаят от много повече фактори, определящи успешния изход на всяка профилактика. И, докато техническите знания и умения, както и съветите на по-опитните шофьори, да съдействат за извършването на известна грижа за колите, то надеждните аксесоари и инструменти са най-добрият начин да се осигури надеждно начало и край на всяка автомобилна поддръжка.

В магазините за авточасти, предлагащи различни продукти, характерни за автомобилизма, могат да се намерят, както всички видове авточасти за ALFA ROMEO 166 от 1998 до 2003 или всички видове авточасти за BMW X3 (F25), така и доста по-специфични и характерни артикули, които гарантират надеждността на всяка профилактика.

Промените, настъпили в света, през последните няколко години, доведоха до съвършено нови отношения, както по оста производител-търговец, така и що се отнася до подобряване на връзките, между търговците и крайните потребители. Клиентите, никога преди, не са приемали своята роля в икономиката и търговията, по-добре и отговорно, както в днешно време. Не е за подценяване и фактът, че голяма част от продукцията, предлагана в световен мащаб, бележи положителна промяна, по отношение на качеството си. От друга страна, потребителите имат своя глас и с него се съобразяват всички. Те могат да публикуват различни мнения за продукти, в съответните форуми и социални мрежи в Интернет пространството. Нито един незначителен, на пръв поглед факт, около предлаганите артикули не бива подминаван или недооценяван от клиентите.

Най-голямата икономическа криза, която определи живота на милиони хора по света, в последните десетилетия, не подмина и автомобилната индустрия. Благоприятният ефект от нея може да бъде видян в последните модели превозни средства, които бяха представени, в разстояние на няколко години. Те, до голяма степен, определят и новите течения, по отношение на направата и функционирането на колите, както ги виждат самите потребители. Крайните клиенти са впечатлени, не само от ефективността на автомобилите, но и от тяхната икономичност – един от най-важните отличителни черти на съвременните превозни средства. В допълнение – те станаха и по-сигурни, от което печелят само шофьорите, които са свидетели на ужасяващите последствия на т.нар. „ война по пътищата”.

Все пак, колкото и гаранции и нововъведения да бъдат определяни от самите автомобилни производители, нищо не може да се сравни с качествената профилактика и диагностика, в които основна роля имат самите шофьори. Поради своя непрекъснат досег с превозните средства, автомобилистите знаят, прекалено добре, кога и как да извършат неизменната поддръжка, без това да наруши нормалната дейност на колата. Техен помощник, в тази грижа се явява и съответният инструмент или аксесоари, които могат да се намерят в магазините за авточасти. В допълнение към широката гама от продукти, предлагани там, могат да се купят и доста практични артикули, като стойка за уред двойна или добавки дизел-лукс зима, които определят и успешния изход на поддръжката.

Четвъртък, 13 Август 2015 11:34

Уточняване на потребностите

Автомобилите и тяхното състояние са се превърнали, в много повече от обикновен елемент на нашия живот. Ние се опитваме, по всякакъв начин, да подобрим тяхната функционалност, като продаваните в съответните магазини авточасти, помагат много на шофьорите, в тази насока. Всяко подценяване на отделните елементи, изграждащи автомобилната система, може да се окаже решаващо, за представянето на колитите, по време на пътуване. Сигурността и комфорта са достижими, но за тази цел е необходимо да уточним потребностите, които имаме, за своите превозни средства.

Поддържането на всяка кола е доста отговорен процес, който не търпи отлагане, предвид сериозността на всяка ситуация, която е причинена от недоброто положение, в което се намират отделните автомобилни елементи. Вие можете да направите доста неща, които са свързани с грижата за превозните средства. От една страна, бихте могли да оставите своята кола в технически сервиз, където ще бъде извършена цялостна профилактика на съответната система. Сервизите имат неоценимо предимство, свързано с тяхната екипировка и оборудване, които могат да направят пълна диагностика на превозното средство.

От друга страна, поддръжката на автомобила е всеобхватна грижа, в която водеща роля имат самите шофьори и собственици на превозните средства. Поради своята съпричастност към проблемите на отделните коли, шофьорите знаят най-добре, какво и как да направят, за да ги превърнат в по-добро място за пътуване, шофиране и прекарване на известно време. Неотменима част от всяка поддръжка е поверена на качествените авточасти и елементи, които се продават в съответните търговски центрове. Аксесоарите, предвидени за профилактиката на превозните средства, са доста по-качествени и функционални, отколкото продаваните преди години елементи. В магазините за части и инструменти, могат да се намерят различни варианти, както на основните автомобилни елементи, като компресор за гуми, халоген H3 бял, така и доста по-несвойствени за колите продукти, чието предназначение е прекалено широко, за да бъде определяно и свързвано, само с автомобилизма.

Понеделник, 03 Август 2015 23:03

Преценяване на потребностите

Когато избираме определен продукт, ние сме впечатлени, на първо място от неговия външен вид, което би ни накарало и да го купим. Всъщност, хората „избират”, най-вече със своите сетива, което определя и избрания продукт за резултат от нагласата на хората. Купуването на стоките е следствие, както на определени потребности на клиентите, така и на техните психологически настройки. За да изберем правилно определен продукт, ние се нуждаем, не толкова от консултация или реклама, колкото от съвет, който е направен от негови предишни потребители.

По същия начин стои въпросът и с купуването на автомобил. Едва ли може да се изясни изборът на първия автомобил в живота ни. Обяснението, всъщност, е много просто – ние сме направили своя избор, именно, защото сме се нуждаели от кола, без значение от нейния модел или марка. Автомобилът е самоцел за повечето по-неопитни или млади шофьори, но с течение на годините изборът става много по-обмислен и логичен. Когато оглеждаме някое превозно средство, неговият външен вид е първото нещо, което ни грабва или отблъсква. Състоянието на колата, което веднага се вижда, а не се уточнява впоследствие, определя избора в много по-голяма степен, отколкото тестовото шофиране на автомобила. Ние искаме да сме различни и уникални, ето защо съществуват и толкова марки автомобили.

Поддържането им е функция, колкото отговорна и рутинна, толкова и носеща известно удовлетворение. Подобно на добрите стопани, които не могат да се успокоят, докато не намерят начин да се справят със своите ежедневни задължения вкъщи, така и шофьорите изпитват определена нервност и припряност, когато трябва да отстранят евентуален проблем в колата им.

А, поддръжката, оказва се, не е толкова сложна и трудоемка. Изисква се, обаче, постоянство и търпение, както и необходимите качествени аксесоари и инструменти, като подложка за пружина, защитна вакса за джанти и др. ,които могат да се намерят във всеки магазин за автомобилни елементи и части.

Петък, 17 Юли 2015 11:38

Инструменти и още нещо

Добрите шофьори не подценяват поддръжката на своите автомобили. Тяхното внимание е насочено, както към основните части на колите, така и към техните, по-малки детайли. Поддръжката на автомобилите е детайлизирано занимание за пораснали деца, които обичат да си играят с инструменти за монтаж, проучвайки, дори и най-дребните елементи, изграждащи автомобилната система.

Поддръжката на всеки автомобил се характеризира, преди всичко с отдаденост на идеята да управлявате съдбата си. Защото, много от проблемите на пътя са резултат, преди всичко от немарливото отношение на голяма част от шофьорите към своите превозни средства. Предварителната подготовка на моторните превозни средства, трябва да бъде насочена към тяхната по-добра функционална работа, която може да се проверява, не само в, определените за целта, технически сервизи.

За всеки шофьор поддръжката на леките коли се изразява в три основни елемента. Първият е свързан с преглеждането на автомобилната система от съответните специалисти в сервизни помещения и работилници. Тази дейност е регламентирана от закона, като всеки собственик на моторно превозно средство, трябва да преминава, поне веднъж годишно, подобни автомобилни прегледи.

Втората особеност на поддръжката на моторните превозни средства е свързана с профилактиката и отстраняването на евентуални повреди, която се извършва от самите шофьори. Това е основен момент от грижата за всеки автомобил, който е предпочитан от повечето собственици на леки коли. Те най-добре познават своите машини, техните нужди и знаят, как и кога да предприемат мерки за подобряване на функционалността на превозните средства.

Третият момент от поддръжката на автомобилите е свързан с избора и покупката на съответните елементи и части, които изискват подмяна. Това е приоритет, преди всичко на технически знаещите шофьори, за които инструменти, като вложки 3/8 или съответните модели вложки ¾, не са непознати предмети. Тяхното значение в живота на всеки автомобилист, а и не само, не е маловажно, предвид своето предназначение и функции в поддръжката на автомобилите.

Всяка част на автомобила е от изключително важно значение за неговото по-добро представяне на пътя. Това е, особено важно, както за самите шофьори, така и за пътниците, които се придвижват с леките коли.

При избирането на детайли или аксесоари за своя автомобил, шофьорите не обичат съдействие. За някой страничен наблюдател, те могат да бъдат и доста рязки в контактите си с консултантите в магазините за авточасти. Предвид тяхното призвание – да притежават и поддържат автомобил, те имат свои разбирания, що се отнася до тънкостите, при избора на съответните части, за машините си. Чуждото мнение им е толкова „чуждо”, че нерядко те избират нещо, коренно противоположно от препоръчаните им части.

Шофьорите обичат да изчакват в своя избор, подобно на хищни животни, те са спокойни и целеустремени, когато става въпрос за техния автомобил. Повредата в една машина не търпи отлагане и това го знаят, може би, най-добре близките на автомобилистите, които трябва да направят компромиси с „малката лудост”, наречена мотомания.

В днещно време, обаче, изборът, отнасящ се до най-дребните детайли при автомобилостроенето е доста обширен и разнороден. Автомобилистите могат да избират между различни марки и прозиводители на автомобилни части. Все пак, по-голямата част от шофьорите си имат предпочитания, които е трудно да обориш. Дали става въпрос за ветробрани за CHRYSLER или други детайли, те не обичат да избързват. Защото знаят, че всяко прибързана покупка, особено, ако стоката се окаже некачествена, би им струвала много. В този смисъл, за да си купи съответните ветробрани за CITROEN, например, шофьорът трябва да е убеден в техните безспорни качества, както и в изгодната цена. Не бива да се смята, че водачите, поне в по-голямата си част, имат афинитет към по-игодните продукти. Те са готови да направят и снабдят с всичко, необходимо за техния автомобил, без значение, дори и от техните конкретни финансови възможности.

Неделя, 05 Април 2015 01:07

Пикови часове

Ако се чудите, кой филм да гледате, можете да предприемете един експеримент. Избирайте, без да се влияете от оценки на критика или публика, без да знаете почти нищо за актьорския състав. Именно по това се различават ценителите на изкуството и в частност на киното, защото умеят да намерят, дори и малко зрънце чиста импровизация, дори и в наглед, почти неизвестни и ниско бюджетни филми.

Мястото, където можете да направите своето филмово пътешествие не е задължително да е снабдено, дори и с климатик Daikin 140. Не е задължително да имате и пуканки наоколо, защото самото изкуство е самодостатъчно. То може да ви накара да забравите за настоящето.

Помните ли времената, когато сте били толкова впечатлени от някой филм и когато излизате от салона, сякаш преминавате в друга реалност. Филмът е свършил, но усещането за действието в него ви е погълнало. Навън е станало студено, но това не ви притеснява, защото досегът с една друга реалност ще ви държи доста дълго време, дори и когато се приберете вкъщи и съвсем машинално пуснете своя климатик Sharp AY/AE-XP09LSR. Тази вечер едва ли сънят ще дойде.

А някъде, някой, мечтае за своя филмов хит, който дълго време е тлял, подхранван от миризмата на старите киносалони и мигащите прожекционни апарати.

Събота, 21 Март 2015 13:14

Черно и бяло

Времето, в което живеем, е белязано от различни технологични нововъведения. Те определят нашия живот, като, по презумпция, трябва да го направят по-лесен.

Има, обаче, различни течения в киното, които обръщат погледа си назад във времето. Може би, това се дължи на някаква романтика по старите и вълнуващи филми, белязали цели десетилетия от киноисторията. От друга страна, черно-белите филми са белег на почти детската любознателност и възприемчивост, характеризираща се с възприемането на света, като добър и по-лош.

Както големите кинотворци се учат от своите предшественици, внасяйки свои елементи във филмите, които създават, по същия начин и ние гледаме на света през очите на нашите деца.

Не е рядко да гледате някой нов филм и да сте удивени от вплитането на черно-бели елементи, в иначе разноцветното повествование на творбата. Тази рязка смяна на цветовете има определена задача, което е ясно изразено във филмите на Куентин Тарантино. Те, определено не могат да бъдат гледани от по-невръстни зрители, въпреки че малчуганите тайно се опитват да приличат на някои от героите на екшън филмите.

Вторник, 10 Март 2015 13:28

Анимационно кино за всички

Ако си мислите, че вашето дете прекалено много гледа анимационни филмчета, нека ви успокоим – повечето деца го правят. А и не само те.

Доста се спори по въпроса, доколко са полезни анимационните филми, но сякаш надделява мнението, че те по-скоро стимулират въображението на зрителя. Има, не малко хора, които предпочита да гледат, именно анимационно кино. То е по-различно и дори забавно. Днес много трудно може да се определи един филм, за каква точно възрастова група е предназначен. Границите между отделните зрители се размива, като тези филми могат да носят послания, както за подрастващите, така и за техните родители.

Страница 1 от 2

Допълнително